Uudelle opiskelijalle

Hei! Uusi opiskelupaikka häämöttää horisontissa, tai kenties se on jo hyppysissä, joka tapauksessa tervetuloa uudelle opiskelijalle tarkoitetun sivun pariin. Täältä löydät jos jonkinmoista tietoa, josta toivottavasti on hyötyä. Mikäli sinulla on kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä tutoreihin tai Tosineen hallitukseen!

Mikä on Tosine ry ja mitä sillä tekee?
Tosine ry on Jyväskylän historian opiskelijoiden ainejärjestö, eli ikään kuin vertaistukiryhmä kanssaopiskelijoille. Tosineeseen voit liittyä ottamalla yhteyttä rahastonhoitajaan (rahastonhoitaja [at] tosine.fi) ja maksamalla 15 euron arvoisen jäsenmaksun. Liittyminen on vahvasti suositeltavaa mutta ei missään nimessä pakollista. Tarkempaa tietoa löydät täältä.

Mitä tapahtuu ja mitä nyt pitää tehdä?

Noniin, uusi opiskelupaikka on (toivottavasti) vastaanotettu ja muutto Jyväskylään on edessä, päällimmäisenä ajatuksena on ”mitä ihmettä”. Älä murehdi, kaikki kokevat samoja tunteita! Uutena opiskelijana tärkeintä on seuraava:

Sähköpostilistalle liittyminen on erityisen tärkeää sen vuoksi, että tässä muuttuvassa maailmassa se on luotettavin ja pysyvin tiedotuskanava. Viikottainen Tosinews kertoo aina tulevista tapahtumista ja muistuttelee kaikesta tärkeästä. Liitythän listalle tästä!

Ensimmäisillä viikoilla tulee paljon infoa ja olo saattaa olla hyvin sekava, eksynyt ja epätietoinen. Siitä ei kuitenkaan kannata ottaa stressiä – asiat järjestyvät ja selkenevät kyllä, etenkin kun selviät ensimmäisten viikkojen tietoähkystä. Kaikki yliopiston tunnuksista kurssivalintoihin käydään yhdessä läpi tutoreiden kanssa ensimmäisten viikkojen aikana, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä!

Mikä on haalari ja mistä sellaset saa?
Mystiset opiskelijahaalarit muistuttavat kokonaan päälle puettuna lähinnä ajoneuvoasentajan vaatetusta, mutta perinteisesti Tosineen punamustia haalareita pidetään vyötärölle solmittuna. Haalaritilaus tehdään ensimmäisten viikkojen aikana tutoreiden johdolla! Mikäli ei-niin-tiukka haalarietiketti kiinnostaa, pääset tutustumaan siihen tästä. Tärkeintä on muistaa, että jokainen tyylillään! Haalarimerkkejä pääset ostamaan merkkimarkkinoilta, ja Tosineen merkkejä myös tästä.

Haluan tietää lisää! Mitä teen?
Fukseille löytyy hyödyllisiä linkkejä sekä sanastoa. Tosineen nettisivujen syövereistä pääset tutustumaan Tosineen toimintaan ja historiaan. Voit myös nykäistä hallituslaisia tai tutoreita hihasta ja kysyä! Muistakaa, että jokainen meistä on joskus ollut fuksi 🙂