Tosine ry

Tältä sivulta löydät lyhyen tiivistelmän Tosineen toiminnasta sekä muutamia hyödyllisiä linkkejä!

Yhdistys                                                                                    

Tosineen logo ja haalarimerkki
Tosineen logo ja haalarimerkki

Tosine ry on Jyväskylän yliopiston Suomen, yleisen ja taloushistorian opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 1959 ja on siten yliopiston vanhimpia ainejärjestöjä. Sen nimestä järjestettiin aikoinaan kilpailu, jonka voittajaehdotus tulee Wolmar Schildtin 1800-luvulla keksimästä historiaa tarkoittavasta uudissanasta.

EDUNVALVONTA
Tosine toimii historian opiskelijoiden edunvalvojana niin yliopiston kuin ylioppilaskunnankin suuntaan. Tosineen puheenjohtaja keskustelee kuukausittain laitoksen johdon kanssa ja muutaman muun aineen kanssa meillä on yhteinen edustaja tiedekuntaneuvostossa. Ainejärjestö käy myös aktiivista vuoropuhelua laitoksen kanssa opetuksen ja sen käytänteiden kehittämiseksi.

VAPAA-AIKA
Vapaa-ajan toimintaa Tosine tarjoaa laidasta laitaan. Suosituinta toimintaa ovat erilaiset juhlat ja illanvietot. Kunnosta huolehtiminen onnistuu myös Tosineen porukassa: sen takaavat yliopiston puulaakit sekä lentopallo- ja sählyvuorot. Tosine julkaisee myös omaa samannimistä lehteään niin paperi- kuin verkkoversionakin. Tosine-lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

YHTEISTYÖ
Tosine on yhteydessä muihin historian opiskelijoiden ainejärjestöihin Suomessa olemalla mukana valtakunnallisen Historian opiskelijain liiton (HOL) toiminnassa. Ainejärjestöyhteistyö Jyväskylän yliopiston muiden ainejärjestöjen kanssa on vilkasta.

Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista!