Tosineen työelämäpäivä

Tosineen työelämäpäivä tulee taas! Oletko pohtinut millainen työllisyystilanteemme on? Työllistyvätkö historianopiskelijat museoalalle? tai Millaista on hakea historianopettajan töitä? Jos vastasit edellisiin kysymyksiin kyllä, tai olet pohtinut muita työelämää koskevia kysymyksiä, saavu paikalle kuuntelemaan, keskustelemaan ja kahvittelemaan.

Tapahtumaan tulevat puhumaan SPECIAlta Alli Alho, Museoalan ammattiliitolta Uula Neitola, OAJ Keski-Suomelta Jukka Lummelahti ja myös Jälkiviisaat ry:ltä tulee oma puheenvuoro. Nyt on siis loistava tilaisuus esittää kysymyksiä opetusalan ja museoalan asiantuntijoille, ammattijärjestö SPECIAlle sekä alumnijärjestöllemme.

Työelämäpäivä tarjoaa jokaiselle tosinistille tärkeää infoa muun muassa työllisyydestä, työnhausta, opettajantyöstä sekä museoalasta. Saavu siis paikalle maanantaina 9.4. kello 16-19 Historicalle H306:seen. Tapahtumassa on myös kahvitarjoilu sekä pientä purtavaa!

MITÄ: Tosineen työelämäpäivä
MISSÄ: Historica H306
MILLOIN: Maanantaina 9.4. kello 16-19
MIKSI: Koska työelämätietous on jokaiselle tosinistille hyödyksi!

TOSINEEN RETKIPÄIVÄ 4.5.

Lähde mukaan retkeilemään muiden tosinistien kanssa historiaa huokuvaan Oravivuoreen, joka on osa Unescon maailmaperintöluettelossakin olevaa Struven ketjua. Vaikka kuntosi olisi vapun jälkeen hieman heikohko, on reitti suunniteltu niin, että väsyneimmätkin vappujuhlijat kyllä pysyvät matkassa mukana. Varaudu retkelle kuitenkin asianmukaisin varustein, jotta voit liikkua mukavasti luonnossa ja ehkä jopa selvitä Oravivuoren tornin huipulle. Ohjelmassa on iloista luonnossa liikkumista, makkaranpaistoa ja kahvittelua nuotion ääressä.

Retki kustantaa näillä näkymin vain osan kimppakyytien bensakuluista, minkä jokainen voi säästää vaikka vapun pullopanteista. Auton omistavat osallistujat ilmoittautukaa koposopoille, jotta kyydit saadaan järjestettyä.

HUOM! Osallistujat ilmoittakaa lähdöstänne koposopoille viimeistään 28.4., jotta valmistelut keritään hoitaa.

MITÄ: Tosineen historiaa huokuva retkipäivä Oravivuoreen
MISSÄ: Lähtö klo 14 Tone-huoneelta
MILLOIN: 4.5.2017 klo 14.00 – n. 19.00
MIKSI: Koska jokaisen on hyvä haukata hieman raitista ilmaa ja puhdistautua vapun rientojen jälkeen sekä moikata vielä kavereita ennen kuin tosinistit karkaavat kesälaitumille.

Tosineen ja HYOL ry:n Opettaja-ilta

Tosine ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto (HYOL) ry järjestävät yhteisen Opettaja-illan maanantaina 16.3. kello 17.00.

Aiheena on historian ja yhteiskuntaopin opettajan tulevaisuudennäkymät ja haasteet. Paikalla on historian ja yhteiskuntaopin opettajia keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiimme maan ja taivaan väliltä. Tuleva opettaja, tule, näe, opi ja verkostoidu!

Ilta on avoin kaikille, erityisesti Sinulle. Tarjolla pientä purtavaa ja sumppia!

Lisätietoja Facebook-sivulta.

Helan työelämäpäivä

Tosineen, Nefan sekä Helan yhteistyössä järjestämä työelämäpäivä järjestetään keskiviikkona 29.10. kello 16:15 alkaen Historican H320-salissa. Paikalla keskustelemassa ja viisauttaan jakamassa on viisi työelämässä erilaisissa tehtävissä vaikuttavaa laitoksemme alumnia. Tässä siis oiva tilaisuus hiukan verkostoitua, kysellä ja kuulla, että mitä sitä tällä koulutuksella oikein voi päätyä tekemään. Ja vaikka oma uravalinta olisi jo valmiiksi mietittynä, voi kyseiseltä joukolta löytyä hyviä vinkkejä tuolle uralle pääsemiseen!

Illan alustava aikataulu etenee kutakuinkin näin:

  • Tervetuliaissanat
  • Paneelikeskustelu: Helan alumnit työelämässä. Alumnit kertovat opinnoistaan, työstään ja kuinka sinne päätyivät
  • Tauko ja kahvittelua
  • Workshop-työskentelyä eli keskustelua pienemmissä ryhmissä työllistymiseen ja työelämään liittyen

 

Facebook-tapahtumaan tästä!

 

Tervetuloa!