Sanastoa

Onko pää jo aivan pyörällä kaikista uusista sanoista ja termeistä? Ei hätää, tänne sivulle on koottu tärkeitä sanoja, jotka jokaisen tosinistin on hyvä tietää.

Fuksi: Ensimmäisen vuoden opiskelija.

Fuksiaiset: Ensimmäisen vuoden opiskelijoille järjestettävä tervetuliasjuhla. Yleensä sijoittuu syyskuulle.

Haalarit: Haalarit tilataan yleensä joko ensimmäisellä tai toisella viikolla. Tuutorit kertovat tilauksesta tarkemmin. Voit tutustua täältä jo etukäteen Tosineen haalarietikettiin.

HELA: Historian ja etnologian laitos, humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan pienin laitos.

Historica: Tunnetaan myös nimellä H-rakennus. Kaikki historian luennot järjestetään Historicalla, ja myös laitoksen henkilökunnan työhuoneet sijaitsevat täällä.

Hol: Historian Opiskelijain liitto, eli historian ainejärjestöjen kattojärjestö, johon Tosine myös kuuluu. Riviopiskelijan arjessa Hol esiintyy erityisesti kahdesti vuodessa järjestettävän Hol-seminaarin muodossa. Täältä voit lukea lisää Holista!

JYU: Jyväskylän yliopiston lyhenne.

JYY: Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Kaikki yliopisto-opiskelijat liittyvät ylioppilaskuntaan maksaessaan jäsenmaksun. JYYstä löytyy enemmän tietoa heidän omilta nettisivuiltaan.

Nefa: Etnologian ainejärjestö. Tosinistit ja nefalaiset jakavat yhdessä ainejärjestötilan.

Tone-huone: Tosineen ja etnologian ainejärjestön Nefan yhteinen ainejärjestötila, monen tosinistin toinen olohuone. Tone-huoneelta löytyy kaksi mukavaa sohvaa, kahvinkeitin, lainattavaa kirjallisuutta sekä opiskelijoiden käytössä olevia tietokoneita. Tila on avoinna arkisin klo 8-18 välillä.

Tuutorit: Vanhemmat opiskelijat, jotka on nimetty ohjaamaan ja auttamaan ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Tuutorit neuvovat ja opastavat kaikessa, missä tarvitset apua!

Seminaarinmäki: Yliopiston vanhin kampus, jossa sijaitsee muun muassa Historica, yliopiston kirjasto sekä päärakennus.

Sitsit: Akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan ja lauletaan sitsilauluja. Sitseillä on tiukka etiketti sekä tarkat säännöt, joita on syytä noudattaa. Tosineen sitseillä on yleensä oma teemansa, jonka mukaan sitseille pukeudutaan. Sitsejä järjestetään sekä syksyllä että keväällä, usein yhteistyössä toisen ainejärjestön kanssa.

SPECIA: Ammattijärjestö asiantuntijoille ja ylemmille toimihenkilöille.

Sähköpostilista: Tosineen jäsenille löytyy oma sähköpostilistansa, jonne voit liittyä täällä. Jokaisen historian opiskelijan on erittäin suositeltavaa liittyä listalle, sillä sähköposti on monessa asiassa ensisijainen tiedotusväylä.