Opiskelijaksi?

Keitä me olemme? Mistä me tulemme? Perehtyessään historiaan ihminen oppii ymmärtämään myös itseään ja paikkaansa maailmassa. Historian tutkimus ulottuu syrjäseutujen asukkaista suurmiehiin, paikallisyhteisöistä valtioihin, arjen historiasta kansojen mentaliteetteihin sekä yksittäisistä ilmiöistä suuriin muutoksiin ja jatkumoihin. Tutkimuksen kohteet ovat miltei rajattomat, jos vain kohteesta on säilynyt tiedon murusia meidän ajallemme saakka.

Historian alalta voi valmistua opettajaksi tai tutkijaksi, mutta ei siinä kaikki: historia antaa valmiudet tehokkaaseen tiedon löytämiseen, sen lähdekriittiseen analysoimiseen ja lopulta soveltamiseen. Historioitsijan taidoista on hyötyä lähes millä tahansa alalla.

(Lainaus Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen nettisivuilta)

Haluatko opiskelemaan historiaa Jyväskylän yliopistoon?

Tutustu Jyväskylän yliopiston Hae opiskelemaan! sivuihin. Sivuilta löydät tietoa mm. valintakokeista sekä valintaperusteista. Opintojesi alussa voit osallistua myös historian aineenopettajan soveltuvuuskokeeseen.

Historian opiskelijavalinta

Tulevat historian opiskelijat valitaan yo-todistuksesta saatavien pisteiden (suoravalinta), haastattelun tai avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Suomalaisen ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat karsitaan ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella, suurin osa pisteistä tulee historian ainereaalista.Taustapisteettömiä hakijoita, jotka eivät hae avoimen väylän kautta, voidaan kutsua valintahaastatteluun erillisen perustelukirjeen perusteella. Avoimen väylän kautta hakevilla tulee olla suoritettuina avoimessa yliopistossa historian opinnoista vähintään perus- ja aineopinnot, sekä historian opintokokonaisuuksien keskiarvojen pitää olla vähintään 3/5.

Haastatteluun ei tarvitse valmistautua etukäteen. Haastattelulla halutaan varmistaa hakijoiden valmiudet historian opiskeluun. Lue valintamenettelystä tarkemmin täältä!