Tosineen 64. vuosijuhlat

Lauantaina 11.11.2023 vietettiin perinteisiä Tosineen vuosijuhlia. Tänä vuonna pääsimmekin juhlistamaan Tosineen 64 vuotta jatkunutta taivalta kauniissa ja tunnelmallisessa Seminaarinmäen S-rakennuksen vanhassa juhlasalissa. Illan aikana tosinistit ja avecit nauttivat hyvästä ruoasta, lämpimästä tunnelmasta sekä illan kruunanneesta vujubändistä, joka tänä(kin) vuonna oli loistava ja taitava Prahan kevät.

Prahan kevät tanssitti juhlakansaa tutuilla hiteillä läpi vuosikymmenten.

Ilta oli jälleen tunnelmaltaan lämmin, kaunis ja ikimuistoinen. Tosineen vuosijuhlat ovatkin jokavuotinen perinne, joka kruunaa tapahtumarikkaan syksyn. Tänäkin vuonna vuosijuhlat keräsivät 100 henkilön kokoisen juhlakansan ja ilta olikin kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut. Ruoasta huolehti Tosineen luotto-catering Parhaat Pidot. Markkua saakin kiittää maukkaasta ja juhlallisesta kattauksesta, joka onkin vuodesta toiseen yhtä loistava. Vuoden kuluttua päästäänkin juhlistamaan ainejärjestömme 65-vuotispäiviä, jolloin vuosijuhlat palaavat jälleen vähintään yhtä loistokkaana.

Hallitus mallia 2023 haluaa kiittää jokaista vuosijuhlavierasta kauniista, tunnelmallisesta ja onnistuneesta juhlasta.

Kauden 2024 hallitus on valittu

Perinteinen syyskokous järjestettiin 1.11. Boomboxilla. Jäsenistö valitsi itselleen kauden 2023 hallituksen jäsenet sekä toimihenkilöt. Onnea jokaiselle valituksi tulleeksi!

Alarivi vasemmalta: koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava Iida Kauhanen, tapahtumavastaava Netta Honkala, puheenjohtaja Tiia Tenhunen, sihteeri-tiedottaja Ella Virtanen, liikuntavastaava Roosa Loponen.

Ylärivi vasemmalta: koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava Heidi Hakala, kansainvälisyys- ja ympäristövastaava Janne Niemelä, yritysyhteistyövastaava Kari Roikonen, järjestövastaava Elli Kivivuori, rahastonhoitaja Samu Ojanen, kulttuuri- ja ekskursiovastaava Niklas Rantavuori, päätoimittaja Ville Sivula, tapahtumatiimiläiset Emilia Fabritius, Pihla Jokikokko ja Era Kirvesmäki.

Kuva Jussi Lampinen

Syykuussa tapahtui

Tosineen syksy starttasi vauhdikkaasti totuttuun tapaan, jossa pääosassa olivatkin fukseille suunnatut tapahtumat. Fuksit toivotettiin tervetulleiksi piknikin, fuksiaisten kuin myös fuksisitsien merkeissä. Tapahtumakonseptit ovatkin tulleet heille jo tutuiksi jo opiskelijakonkareiden avustuksella.

Puheenjohtajisto paikalla juhlatunnelmissa…
Perinteikkäät fuksiaiset, jossa uudet opiskelijat kiertävät Seminaarinmäkeä suorittaen joukkueissa heille annettuja tehtäviä erilaisilla rasteilla, joissa pääsee tutustumaan muihin Tosineen opiskelijoihin.

Tapahtumat keräsivätkin loistavan osallistujamäärän niin vanhoista kuin tulevista konkareista. Fuksiaisista ei menoa ja meininkiä siis puuttunutkaan!

ARI-teemaiset fuksisitsit keräsivät asukokonaisuuksia kommareista futareihin.

Syksy jatkuu talvenodotuksella sekä perinteisillä tapahtumilla, joihin lukeutuu muun muassa Open mic sekä koposopo-sektorin järjestämät kopokaljat ja -kahvit, joissa keskustellaan Helan opetuksesta sekä Tosineen tarjoamasta edunvalvontatyöstä. Tosineen hallitus lisäksi valmistautuu tulevaan syyskokoukseen, jossa valitaan tulevan kauden hallitus. Lisäksi valmistelua ja innokasta odotusta nauttii Tosineen 64. vuosijuhlat, joita päästään juhlimaan perinteikkäästi jälleen marraskuussa. Syksy onkin Tosineessa täynnä iloa ja odotusta, minkä vuoksi Tosineen merkitys opiskelijoiden elämässä korostuu pimenevien iltojen keskellä.

Tervetuloa uudet opiskelijat

Tervetuloa opiskelemaan historiaa Jyväskylään! Tosine on historianopiskelijoiden ainejärjestö, joka tarjoaa vertaistukea hissalaisilla niin opintoihin kuin vapaa-aikaakin. Seuraavana onkin luvassa tutoreiden tervehdys uusille opiskelijoille sekä Tosineen puheenjohtajan Viivin kesäinen ”moikkamoi”. Nähdäänkin läpi syksyn erilaisten hulinoiden merkeissä.


Tervehdys, ja tervetuloa opiskelemaan historiaa Jyväskylään! Olemme teidän tutorit Heikki, Otto, Malla ja Tiia. Pyrimme tekemään teille mahdollisimman turvallisen ja rennon aloituksen ensimmäiseen opiskeluvuoteen järkkäämällä teille kaikkea kivaa! Opiskelu alkaa orientaatioviikolla, jossa tutustutaan yhdessä yliopisto-opiskeluun ja opiskelijakulttuuriin. Me tutorit ollaan täällä teitä varten, eli meiltä kannattaa kysyä mitä vain opiskeluun liittyvää, mikä askarruttaa! Laitamme teille pian tulemaan tutor kirjeen, jossa on tarkempaa tietoa opintojen aloittamisesta.

Hyvää loppukesää ja nähdään orientaatioviikolla!

Heikki, Otto, Malla ja Tiia

 


Hyvät uudet opiskelijat, 

Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi historian opintojen pariin! Olette tehneet mahtavan päätöksen liittyessänne osaksi Jyväskylän yliopiston historian opiskelijoita. 

Ainejärjestönä Tosine ry tarjoaa teille monipuolisia mahdollisuuksia niin akateemiseen kehittymiseen kuin sosiaalisiin kontakteihin. Tavoitteenamme on luoda yhteisö, jossa jokainen jäsen tuntee olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi. 

Tosine ry:n toiminta on avointa ja mukaan pääsee helposti. Toivomme, että innostutte osallistumaan erilaisiin tapahtumiin, seminaareihin ja projekteihin. Teillä on kaikki mahdollisuudet vaikuttaa siihen, miltä Tosine ry näyttää tulevaisuudessa! 

Historian ja etnologian laitos sekä ainejärjestömme Tosine ry:n hallitus on täällä auttaakseen teitä koko opintojen mutkikkaan polun ajan. Jos teillä herää kysymyksiä tai tarvitsette tukea opiskeluun liittyvissä asioissa, voitte aina ottaa yhteyttä niin laitoksen henkilökuntaan kuin Tosineen hallitukseenkin. 

Toivomme, että ainejärjestömme toimii teille voimavarana ja antaa teille mahdollisuuden luoda merkityksellisiä muistoja opiskeluvuosienne aikana. Yhdessä teemme tästä lukuvuodesta ikimuistoisen. 

Sydämellisesti tervetuloa Jyväskylän yliopistoon ja mukaan Tosine ry:n toimintaan! Nähdään pian <3

 

Ystävällisin terveisin, 

Viivi Kekäläinen

Tosine ry:n puheenjohtaja

 


 

Huhtikuussa (vapussa) tapahtui

Tosineen huhtikuu sujui niin kuin suunnitelmiin kuuluikin. Edellisten kuukausien tapaan hallitus kokousti, sektorit toimivat yhteistyössä keskenään niin edunvalvonnan kuin tapahtumien järjestämisen suhteen. Jäsenistölle jäikin mieleen yhdessä Ynnän kanssa järjestetyt Museoapprot, jossa oli mahdollisuus kiertää approtyylisesti Jyväskylän museotarjontaa. Jatkossa olisikin tarkoitus jatkaa samalla linjalla sekä kiinnisttää huomiota myös erilaisiin kulttuuri- ja ympäristötapahtumiin. Onkin mahdollista, että nämä kuuluvat Tosineen tapahtumatarjontaan tulevana syksyllä fuksien riemuksi.

Huhtikuun kohokohta sekä eniten panostettu kokonaisuus olikin Tosineen vappu, jota päästiin juhlimaan viikon ajan. Kokonaisuudessaan vappu sujui loistavasti sekä tapahtumarikkaasti, sillä tapahtumatarjonta oli monipuolinen sekä poikkitieteellinen.

Sovellettuja pihapelejä.
Ompeluillan huumaa.

Vappu aloitettiin rauhallisesti pihapelien ja haalarimerkkien ompelemisen parissa. Keskiviikkona startattiin totisesti Tosineen ja Lööpin perinteisellä Pubibussilla. Bussit kiersivät Jyväskylän alueen kuppiloita aurinkoisessa säässä. Ilta olikin virkeä sekä tapahtumarikas, sillä aktiviteetteja keksittiin aina suun kostuttamisesta sovellettuun pesäpalloon saakka.

Olihan se kuitenkin onni, että torstaina päästiin pelaamaan pesäpalloa myös virallisemmilla välineillä yhdessä Stimuluksen kanssa. Vaikka tosinistit saivatkin niellä tappion tällä kertaa, pelit alkavat muodostaa mukavan perinteen!

Pubibussissa keksittiin myös omia aktiviteetteja.
Tosine vs. Stimulus

Perjantaina elvytettiin henkiin Tosineen vanha tapahtuma, joka jäi koronan vuoksi hieman unholaan: toogabileet! Näissä bileissä herkuteltiinkin viinirypäleillä ja aktiviteetiksi järjestettiin beerbong-turnaus. Ilta oli kerrassaan loistava!

Toogabileet.

Vapun pääpäivät vietettiinkin perinteisin menoin, sillä sunnuntaina marssittiin jälleen Tosineen lipun alla seuraamaan patsaan lakitusta. Perinteitä jouduttiin kuitenkin muokkaamaan Kirkkopuiston remontin vuoksi ja sateinen sää loi päivänaloitukseen omat haasteensa. Ilta kuitenkin huipentui Mattilanniemen puistoon ja jokainen osallistunut tosinisti varmasti nautti lämmittävästä juomasta ja seurasta. Keksihän joku pystyttää puistoon myös ”reivi”teltan…

Vappupäivänä kokoonnuttiin perinteisesti Harjulle viettämään JYY:n piknikkiä. Sää olikin mukavan aurinkoinen ja edellisen päivän juhlintaa muisteltiin hymyssä suin.

Puheenjohtaja lipun ja saattojoukon kanssa.

Tosineessa vietetäänkin lomapäiviä aina elokuun loppuun saakka. Silloin aloitamme uudella ryminällä vastaanottamalla uudet opiskelijat mukaan iloiseen ja mahtavaan opiskelijaporukkaan!

Maaliskuussa tapahtui

Tosineen maaliskuu sujui niin kuin olettaa saattoikin. Erityisen lämmittävää on ollut Tone-huoneen yhteisöllinen tunnelma sekä sen tuoma vastapaino kuluttavalle opiskelulle. Koposopot ovat jälleen niin sanotusti näyttäneet kyntensä loistavan toiminnan ja yhteistyön tuumin. Tosineen jäsenistöä osallistui pedakahveille, jossa laitoksen opetushenkilöstön kanssa käytiin loistavia keskustelua opetuksen kehittämisestä ja uutuutena myös tekoälyn käytöstä opinnoissa. Hallituksen jäseniä ja rivijäsenistöä on myös koulutettu tapahtumien yhdenvertaisuuteen liittyen, jotta (jatkossakin) jokaisella on Tosineen tapahtumissa mukavaa!

Jatkoa maaliskuussa sai myös uusi tapahtumaidea – viiniä ja maalailua! Illan aikana nähtiin loistavia taideteoksia ja saatiin suunkostuketta Tosineen tarjoamana. Toiveena olisikin, että luovuuteen kannattavia tapahtumia saataisiin jatkettua osana Tosineen loistavaa tapahtumaperinnettä!

Jos Tosineessa ei ole ennen sitsattu niin nyt ainakin jokainen sitsien ystävä sai varmasti kyllikseen! Kuun puolessa välissä sekä lopussa järjestettiin sitsejä niin fantasia- kuin musiikkiteemaisesti. Illat sujuivat loistavasti ja My heart will go on -laulun kuuli varmasti jokainen Seminaarinmäellä oleskellut kanssakulkija. Sitsit jatkuivat myös huhtikuun puolelle, sillä Tosine osallistui myös sitsihuumaan poikkitieteellisesti muiden ainejärjestöjen kanssa.

Illan aikana nähtiin monenmoista fantasia-hahmoa Potterin velhomaailmasta aina Keski-Maan sankareihin saakka.
RANGAISTUS! Suomenkielisten käännösbiisien arvailua.

Kevätaurinko ja jatkuvasti sulava lumipeito näyttäisi lohduttavasti siltä, että pian katseet käännetäänkin kohti vappua. Tosineen perinteinen vappuhulina jatkuukin perinteitä kunnoittaen, saadeen tietysti hieman lisää piristettä… Tänä vuonnahan vapusta päästään nauttimaan reippaan viikon verran. Ehdottamasti jotakin mitä kannattaa odottaa!

Tosineen alkuvuosi

Tosineen allkuvuosi alkoi rauhallisesti, mutta tärkeitä perinteitä kunnioittaen. Uusi hallitus astui tehtäväänsä, mikä jäsenistölle onkin näkynyt monipuolisina  tapahtumina sekä esittäytymisenä. Tosineen kauden 2023 hallituksen löytää kokonaisuudessaan aina täältä ja jokainen hallituslainen toivookin yhteydenottoja, tavalla tai toisella, aina kun siihen on tarvetta!

Perinteisen Tammilöysäilyiden lisäksi tosinistit pääsivät näyttämään sisäistä luovuuttaan perinteisessä Open Mic -illassa, jossa esityksiä oli niin Lappeenrannan sosiaali- ja kulttuurihistorian luennosta vanhan kaiuttimen, Napoleonin, hautajaisiin saakka. Molemmat perinteiset alkuvuoden tapahtumat keräsivät hurjan kävijämäärän, mikä osaltaan kertookin Tosineen perinteiden kunnoituksesta sekä tärkeydestä.

Open Mic ja tarina Lappeenrannasta.

Alkuvuosi ei suinkaan ole ollut pelkästään biletystä, sillä sopokopot pääsivät myös laittamaan panoksensa Tosineen tapahtumakirjoon, sillä helmikuussa ystävänpäivän tienoilla järjestettiin myös alkoholiton askarteluilta. Illassa askarreltiin ystävänpäiväkortteja, herkuteltiin sekä keskusteltiin mieltä askarruttavista teemoista. Illan aikana olikin mahdollista keskustella koposopo-sektorin teemoista matalalla kynnyksellä, saada tarvittavaa tukea sekä tuoda esille ajatuksia tosinistien edunvalvontaan liittyen. Ilta oli vähintäänkin… LUOVA! Kortteja nähtiin laidasta laitaan, ja jäsenistöltä tulikin toivomus samanlaisten iltojen järjestämiseen myös tulevaisuudessa.

Kuun lopulla kauden 2022 hallitus pääsi myöskin kokoontumaan vielä viimeistä kertaa kevätkokouksen parissa sekä jännittämään oman vastuuvapautensa saamista. Paljastuksena illasta voidaankin todeta, että kauden 2022 hallitus saikin toivomiaan uutisia ja iltaa jatkettiin perinteisin menoin kiljuraxeilla. Kevätkokous on loistava tapa tutustua järjestötoimintaan, ja siksi Tosineen hallitus toivookin että kokoukset jatkossakin keräisivät runsaan osallistujamäärän.

Kevätkokous.

Maaliskuu on jo lähtenyt ryminällä käyntiin, ja yksi odotetuimpia tapahtumia Tosineella tuleekin olemaan pian järjestettävät Fantasia-sitsit. Yhdessäolo ja yhteiset iltamat ovatkin tärkeitä arjen tasapainottajia, minkä vuoksi Tosineen tapsatiimi tuleekin tekemään parhaansa niiden laadun takaamiseksi!

Tosineen loppuvuosi

Vuoden viimeiset tapahtumat keräsivät huiman määrän osallistujia sekä erityisen hyvää palautetta. Puolen vuoden suunnittelun tuloksena saatiin aikaan ainejärjestön 63. vuosijuhlat. Illan aikana nautittiin puheista, ruoasta ja juomasta sekä mukavasta seurasta. Pukuloistoinen ilta oli kaunis ja virkistävä muistutus ainejärjestön yhtenäisyydestä.

Lisää tunnelmia löytyy aiemmasta artikkelista sekä nettisivujen kuvagalleriasta.

Tosineessa on tehty jälleen myös yhteistyötä. Marraskuussa pelattiin lautapelejä yhdessä Nefan kanssa sekä osallistuttiin Linkedln-työpajaan Emile ry:n avustuksella. Myöskään yhtä tärkeintä yhteistyökaveria, eli Helan laitosta, ei unohdettu, sillä laitoksen henkilökunnan kanssa on keskusteltu kopo-asioihin liittyen sekä Lucian päivä kunniaksi hörppäistään vielä glögit vuoden päättymiselle. Samaisena päivänä tullaan vielä kyykkäämään yhdessä Ynnä ry:n kanssa ja jokainen tosinisti on näihin pirskeisiin tervetullut!

Tapahtumasektorin puolesta vuoden tapahtumat kruunasi fuksien järjestämät pikkujoulut. Pikkujouluissa päästiin tänä vuonna risteilemään ja meininki olikin sen mukaista! Illan aikana koettiin erilaisia (pikku)jouluisia esityksiä sekä puuro- ja glögitarjoilua. Näyttikin siltä, että myös joulupukki oli ehtinyt kiireiltään vaihtaa edes hetkeksi vapaalle, sillä hän viihtyi tosinistien seurassa koko pitkän illan ajan.

Pukki viihteellä?!

Lisää tunnelmia pikkujouluista sekä pikkutuhmasta risteilyporukasta löytyy nettisivujen kuvagalleriasta.

Näillä sanoilla alemmekin pian hiljentymään joulunviettoon. Myös Tosineen kohdalla sanonta ”uusi vuosi, uudet kujeet” pitää paikkansa, sillä Tosineen seuraava hallitus aloittaa tehtävässään vuoden alussa. Nettisivujen yhteystiedot päivitetään ajantasalle niinkin pian kuin mahdollista, jolloin mutkaton yhteydenotto on edelleen(kin) mahdollista. Palaillaan remmiin levänneinä ja intoa täynnä jälleen ensi vuonna!

Vuosijuhlat 2022

11.11.2022 vietettiin Tosineen 63. vuosijuhlia Aalto-salissa.

Ilta sisälsi puheita, ruokaa ja juomaa sekä tietysti parasta tosinistiseuraa. Puheita saatiin niin Tosineen puheenjohtajalta, laitoksen henkilökunnalta että ystäväainejärjestöiltä.

Illan kruunasi mahtava vujubändi Prahan kevät.

Lisää tunnelmia vuosijuhlilta löytyy kuvagalleriasta.

Kuvat nappasi Aino Ollila.

Kauden 2023 hallitus on valittu!

Perinteinen syyskokous järjestettiin 2.11., mutta perinteistä poiketen tällä kertaa Boomboxilla. Jäsenistö valitsi itselleen kauden 2023 hallituksen, joten kiitos siitä jokaiselle paikalla olleelle.

Onnittelut kauden 2023 hallitukseen valituille!

Alarivi vasemmalta: Koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava Tiia Tenhunen, sihteeri-tiedottaja Jussi Lampinen, puheenjohtaja Viivi Kekäläinen, rahastonhoitaja Samu Ojanen.

Ylärivi vasemmalta: tapahtumatiimiläinen Samuli Ervasti, yritysyhteistyövastaava Joonas Niemi, liikuntavastaava Mikko Savela, koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava Iidamaria Pyykönen, järjestövastaava Juho Kari, kansainvälisyys- ja ympäristövastaava Malla Rahko, tapahtumavastaava Emilia Lokkila, kulttuuri- ja ekskursiovastaava Elli Kivivuori.

Kuvasta puuttuvat tapahtumatiimiläiset Pekka Pirinen ja Irina Pienimäki sekä Tosine-lehden päätoimittaja Kristian Saine.

Kuvan otti Noora Muikku.