Tosineen pikkujoulut


Tosineen vangit, vartijat & vierailijat kokoontuivat eilen yhteen viettämään vankilateemaisia pikkujouluja! Hyvän tunnelman lisäksi tarjolla oli puuroa ja glögiä sekä hauskaa ohjelmaa kuten yhteislauluja, tarina ja erikoisempi versio Tiernapojista joulupukkia unohtamatta. Kiitokset fukseille mainion illan järjestämisestä. Lisää kuvia tapahtumasta löydät Tosineen salasanasuojatusta galleriasta

Historian Opiskelijain Liiton syysseminaari

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti

Suomen sisällissota oli lyhyt ja verinen episodi Suomen historiassa, mutta se ei ole vain Suomen historiaa, vaan osa suurempaa kokonaisuutta, joka oli käynnissä maailmalla. Miten ylikansalliset voimat vaikuttivat sisäisten ongelmien kriisiytymiseen ja eskaloitumiseen niin Suomessa kuin ulkomailla? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen haetaan vastauksia Patina ry:n isännöimässä Historian Opiskelijain Liiton syysseminaarissa, joka järjestetään Tampereella 16. – 17.11.

Seminaari itsessään on täysin maksuton ja avoin kaikille opiskelijoille. Tarkempi ohjelma tarkentuu lähiaikoina ja voit tutustua paremmin seminaari-tapahtumaan ja ohjelmatarjontaan Facebook-tapahtuman kautta osoitteesta https://www.facebook.com/events/254774908547008/ tai Holin sivuilta osoitteesta http://hol.fi/?page_id=2642

Tosineen ja Nefan fuksiaiset 2018: Once upon a time in Freetime

5..4..3..2..1..Showtime!

Koetko olevasi oman elämäsi filmitähti? Vai jouduitko aina olemaan koulunäytelmissä kuusi? Entä pidätkö kenties enemmän muiden ohjaamisesta, vai sopiiko sinulle sittenkin parhaiten kriitikkona olo? Joku voi tunnistaa itsensä myös sohvan nurkassa sipsiä mussuttavasta Netflixin tuijottajasta.

Nyt on oiva mahdollisuus pukeutua juuri sellaiseksi hahmoksi elokuvien ja television maailmasta kuin olet aina halunnut, ja vain mielikuvitus on rajana! Tässä siis teille tarjous, josta ette voi kieltäytyä.

Tapahtuma on torstaina 13.9. klo 17:30 alkaen, tapaamme Historican edessä. Olethan paikalla hyvissä ajoin!

Sitten vain kaivamaan kaapista Darth Vaderin valomiekkaa ja kypärää, Homer Simpsonin Duff-oluita, Rockyn nyrkkeilyhanskoja tai Kummelista tuttuja vitsejä. ILLAN PARAS ASUKOKONAISUUS PALKITAAN!

Jatkot alkavat klo 22 tanssiravintola Freetimessä.

Fukseille muistutuksena, että vanhempien opiskelijoiden ja rastinpitäjien lahjonta virvokkeilla ja herkuilla on erittäin suotavaa. Tämä saattaa parantaa pisteytystänne fuksiaisissa.

Vanhemmat opiskelijat eivät ole velvoitettuja pukeutumaan teeman mukaan, toki se on varsin ok, mutta perinteisesti haalarit ovat olleet varsin hyvä asuste.

MITÄ: Fuksiaiset Tosineen ja Nefan fukseille
MISSÄ: Lähtö Historican edestä 17:30, pyörimme Seminaarinmäen ympäristössä. Palkintoseremonia Lounaispuistossa n. klo 21 ja jatkot Freetimessä!
MAKSAAKO: fuksiaiset ilmaiset, jatkot Timessä fukseille ilmaiset, jatkoillepääsy muilta 2e
MILLOIN: torstaina 13.9. Klo 18 eteenpäin, ethän myöhästy
MIKSI: koska yliopistoperinteet
MITEN ILMOTTAUDUN: Tone-huoneen seinään tulee lista (ei Schindlerin) keskiviikkona 5.9. alkaen!!

Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1838014216276475/

In english:

Now is your best shot to dress up as your favorite movie / tv-star! Tosine and Nefa are having freshmens’ party and the best costume will win!

WHAT: Freshmens party Once upon a time in Freetime
WHERE: We start infront of Historica and continue around the Seminaarinmäki. The afterparty is held in Freetime (freshmen get in free, the rest 2€)
WHEN: On Thursday 13.9.2018 at 17:30
WHY: Because traditions

Lööpin ja Tosineen Silja Line -sitsit

INFO IN ENGLISH BELOW

Lööppi ja Tosine lastaavat bilekansan yhteiseen laivaansa keskiviikkona 25.4.! Sitsit ovat kaverisitsit, joten voit valita hyttikaverisi yli ainejärjestö- ja koulurajojen. Toki voit tulla myös yksin, jos kaikki muut kaverisi potevat meripahoinvointia.

Laiva lähtee klo 18 Ruusupuiston Helena-salin terminaalista. Ole ajoissa paikalla, sillä kapteeni ja perämies rankaisevat myöhästelijöitä! Voit saapua laivalle merimiehenä, pelastusrenkaana tai vaikka Tauskina. Laiva on mitoitettu 100 hengelle.

Kaiva omat rommipullosi mukaan, sillä sitsit ovat OPM! Laivan buffetista löytyy jokaiselle ruokavaliolle sopiva pizzan puolikas. Alkoholillinen menu maksaa 12e ja se sisältää kaksi pitkää juomaa ja shotin. Alkoholiton menu maksaa 10e ja sen sisältö on toistaiseksi yllätys.

Saavu myös epävirallisille jatkoille Freetimeen.

MITÄ: Lööpin ja Tosineen Silja Line -kaverisitsit
MISSÄ: Ruusupuiston Helena-salissa
MILLOIN: ke 25.4. klo 18
MITÄ MAKSAA: holillinen 12e, holiton 10e (muista lisäksi omat juomasi!)
MIKSI: koska VAPPU ja risteily ja Lööppi ja Tosine ja kaverit

Lööppi and Tosine are loading the party people for their joint ship on Wednesday, 25th of April! Sitsfests are friend-friendly ones, so you may choose your cabin crew outside your students’ association or this thing called university-bubble. You can of course join this cruise all by yourself, if your friends are sea-sick (pun intended).

Ship starts at 6pm in Ruusupuisto’s Helena-hall’s terminal. Be on time, otherwise the captain and coxswain will punish you. You can dress up as anything cruise-related, such as a sailor, a life belt or Tauski (a finnish singer). This ship carries 100 people at max.

Bring your own rum bottles aboard. The ship’s buffet contains half a pizza (special diets are being notified). Alcohol menu is 12e, and it has two long drinks and two shots in it. Non-alcohol menu is 10e and the contents of it is still a dark mystery.

We also have afterparty in Freetime, do not miss that either.

WHAT: Lööppi and Tosine’s Silja Line -cruise-themed invite-your-friends-sitsfests
WHERE: Helena-sali in Ruusupuisto (Alvar Aallon katu 9)
WHEN: on Wednesday 25.4. from 6pm>
WHAT COSTS: alcohol menu 12e, non-alcohol 10e (bring your own drinks also if you want)
WHY: because VAPPU, cruising is fun, Lööppi, Tosine and friends are also quite nice

Kelkalla kevääseen, pulkalla pubiin!

IN ENGLISH BELOW ;–)

Tervetuloa NEFA:n ja Tosineen yhteiseen pulkkailu- ja pelailuiltamaan. Bondaillaan ja bailataan ;–) Aluksi nautimme raikkaasta pakkassäästä pulkkaillen Harjun mäessä, sekä pelailemme hankifutista Normaalikoulun kentällä. Lämmitellään kaakaon ja pullan merkeissä kylmillä penkeillä. Pimeän saapuessa ja väsymyksen hiipiessä, halukkaat voivat siirtyä anniskeluravintolan lämpöisiin tiloihin pelamaan lautapelejä ja nauttimaan poikkitieteellisestä seurasta palautusjuomien kera.

Elikäs, koko konkkaronkka klo 17.00 Tone-huoneelle, josta suuntaamme yhdessä Harjulle. Toki myöhemminkin harjulla voi liittyä seuraan. Pulkat ja liukurit kainaloon ja haalarit päälle, ne liukuu parhaiten. ;–) Jos ei omaa pulkkaa/liukuria/rattikelkkaa/ufoa löydy, niin älä huoli! Tonelta saa! (Pahimmassa tapauksessa jätesäkkejä)

MITÄ: KELKALLA KEVÄÄSEEN, PULKALLA PUBIIN!
MISSÄ: HARJUN MÄKI, NORMAALIKOULUN KENTTÄ, EPÄVIRALLISET ”JATKOT” BAR PASSIONISSA
MILLOIN: TORSTAINA 1.3.
MONELTA: KLO 17-23
MAKSAAKO: EI MITÄÄN!
MIKSI: KOSKA PULKKAMÄKI BEST, HANKIFUTIS BESTOS, LAUTAPELIT JA HYVÄ SEURA THE BESTEST!
PUKUKOODI: LÄMMIN VAATEKERTA JA HAALARIT ;–)

Keväisin terveisin, NEFA:n ja Tosineen tapahtumasektorit ?
P.S. Huomatkaa hieno tapahtumabanneri ;–)

IN ENGLISH:
We are excited to invite you to NEFA’s and Tosines sleighing and winter football event. The aim is to have fun and bond with each other. In the beginning we are going to enjoy the crisp winter air slaying (;–) pun intended) at Harju and play football in the snow at Normaalikoulus field. Afterwards we are going to warm up with some hot chocolate and sweet buns. After the sporting part we are heading to a local pub to warm up and have fun with board games and perhaps enjoy refreshments.

So, head up to ToNe-room at 17.00, and we’ll walk together to Harju. Of course you’ll be able to join us later as well.

WHAT: WINTERGAMES WITH NEFA AND TOSINE
WHERE: AT HARJU, NORMAALIKOULUS FIELD AND UNOFFICIAL AFTERPARTY AT BAR PASSION
WHEN: THURSDAY 1.3.
WHAT TIME: 17-23
WHAT DOES IT COST: ABSOLUTELY NOTHING!
WHY: BECAUSE SLEIGHING, WINTER FOOTBALL, BOARD GAMES AND GOOD COMPANY IS THE BEST!
WHAT TO WEAR: WARM CLOTHES AND/OR OVERALLS ;–)

Tosineen kevätkokous

INFO IN ENGLISH BELOW!

Vuodenvaihteessa syrjään astunut vanha hallitus on vielä kerran koolla Tosineen perinteisessä kevätkokouksessa Lillukassa. Vanha hallitus vastaa viime vuoden kaudesta ja yhdessä voimme jännittää saako vanha hallitus vastuunvapautta! Tämän jälkeen he voivat toivottavasti lempeästi viilettää jatkossa Tosineen piirissä ilman huolen häivää!

Tule siis sinäkin paikalle kokoukseen kuulemaan viime hallituskauden viimeisimmät ja tärkeimmät kuulumiset ja viettämään iltaa iki-ihanaan Kortepohjaan! Myös perinteiset KILJURAXIT ovat täällä taas! Tonkallinen perinteistä kiljua on tarjolla ja lisäksi myös pientä naposteltavaa!

Tulkaahan siis sankoin joukoin paikalle ajoissa niin kokoukseen kuin illanviettoonkin ja pidetään mukava ilta yhdessä!

SIIS…

MITÄ? Tosineen kevätkokous
MISSÄ? Lillukassa Kortepohjassa
MILLOIN? 21.2.2018 klo 19->
MITÄ MAKSAA? Ei mitään!
MIKSI? Vapaututetaan vanha hallitus vastuusta asiaankuuluvin menoin!

Silloin nähdään!
Terveisin Tosineen tapahtumasektori

IN ENGLISH

The old government of Tosine that step aside at the turning point of the year is one more time gathered together in Tosine’s traditional spring meeting in Lillukka. The old government will be responsible for last year’s happenings and together we can tense if the old government gets any freedom of responsibilities! In other words, we will see if they fucked up. After this they can hopefully spend time with Tosine without any anxiety.

So, please, come join us to hear the last reign’s latest and the most important news and you will also have a great time in the place-to-be, Kortepohja’s Lillukka. Also the traditional KILJURAXIT (basically free drinks and good time) is here again! A stiff of so-tasty strong homemade brew and also some snacks will be served for you.

If you come in at 19pm the whole night is free for you.
So gather up and come as early as possible so we can spend a lovely evening together!

SO…


WHAT? Tosine’s traditional spring meeting
WHERE? At Lillukka, Kortepohja
WHEN? 21.2.2018 from 19pm
COSTS? Nothing!
WHY? We will release the old regime out of their responsibilities in a decent way and have a great time.

See you then!

Tosineen ja Magna Cartan haalarisitsit

IN ENGLISH BELOW

Näetkö punaista? Punainen on energisoiva ja dynaaminen, myös rakkauden ja intohimon väri. Punaiset tunnetaan Suomen sisällissodan osapuolena 100 vuotta sitten, punaniskat ovat hauskaa väkeä ja yläasteella esitelmää pitäessäsi saatoit kuulla yleisön joukosta hankalan kysymyksen: ”Minkä värinen on paloauto?” Jokainen meistä akateemikoista myös tietää, että opinnoista voi olla joskus se punainen lanka hukassa. Mutta ei se mitään.

Tekisikö mieli vetää haalarit päälle? Niin meitäkin. Sen vuoksi järjestämme yhdessä Tosineen ja Magna Cartan voimin poikkitieteelliset ”Punaisten haalarien” sitsit! Tämä toimii Magna Cartan fukseille ”haalarinkastositseinä”, ja onhan niitä haalareita muidenkin järkevä ottaa säännöllisin väliajoin kaapista ulos tuulettumaan. Haalarit toimivat myös oivana lääkkeenä akuuttiin vaatekriisiin.

Sitsien paikkana toimii Helena-sali, 15.2.2018 klo 18:00-22:00.

Ilta jatkuu sitsien päätyttyä virallisilla jatkoilla anniskeluravintola Freetimessä, jonne sitsaajat pääsevät pelkän narikan hinnalla. Luvassa myös huikeita ohjelmanumeroita.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu torstaina 1.2.2018 klo 12 alkaen, ja päättyy torstaina 8.2. klo 12. Ilmoittautuminen tapahtuu allaolevan lomakkeen kautta (joka ilmestyy myöhemmin).

Sitsit kustantavat alkoholillisella menulla 12e ja alkoholittomalla 10e. Ruokana on pizzaa, jonka vaihtoehtoina ovat:
– kinkku-tonnikala-herkkusieni-katkarapu
-kana-aura-ananas
-tomaatti-feta-oliivi
MUISTA KYSYÄ MYÖS VEGAANISTA JA GLUTEENITONTA VAIHTOEHTOA! SEKÄ MUITA ERITYISRUOKAVALIOITA!

Maksuohjeet tulevat myöhemmin sähköposteihin. Joten kaikki punahaalariset unite, Ruusupuistolla tavataan!

MITÄ: MAGNA CARTAN JA TOSINEEN HAALARISITSIT
MISSÄ: RUUSUPUISTON HELENA-SALISSA, D104
MILLOIN: TORSTAINA 15.HELMIKUUTA
MONELTA: KLO 18-22
MAKSAAKO: 12e/10e
MIKSI: KOSKA HAALARIT JA SITSAUS ON BEST

https://www.facebook.com/events/159792141331295/
————————–————————–————————–—-

Are you REDy? Red is energising and dynamic, and also the colour of love and passion. 100 years ago “reds” fought in the Finnish civil war, and the rednecks are a hilarious folk. When you held presentations in elementary school, you may have heard the question: “What colour is the fire truck?” Sometimes (or more often than not) our bank accounts are in the red. But that’s okay, we all know the feeling.

Do you feel like taking out your overalls? So do we. That is why Tosine and Magna Carta are organising the “Red Overalls” sitsfest together! For the freshmen of Magna Carta, the sitsfest will serve as the initiation ceremony for their overalls. In addition, overalls are a good solution if you can’t decide what to wear.

The sitsfest will be held in Helena-sali, 15.2.2018, 6pm until 10pm.

The official afterparty will take place in Freetime. For the participants of the sitsfest it only costs the price of the cloakroom. There will also be some great competitions and activities.

The registration for the event opens on Thursday 1.2.2018 at 12pm, and ends on Thursday 8.2. at 12 pm. You can register with the form below (which will be added later).

The alcoholic menu costs 12€ and the non-alcoholic version costs 10€. The choice of food is pizza, with three options of toppings:
– ham-tuna-mushroom-shrimp
– chicken-blue cheese-pineapple
– tomato-feta-olive
Please remember to inform about your special diets and allergies in the registration form!

Instructions for the payment will be sent later by email. So, everyone with red overalls, unite! We will see you at Ruusupuisto!

WHAT: MAGNA CARTA’S AND TOSINE’S OVERALL-SITSFEST
WHERE: IN HELENA-SALI (D104) AT RUUSUPUISTO
WHEN: THURSDAY FEBRUARY 15TH, FROM 6pm TO 10pm
COSTS: 12€/10€
WHY: BECAUSE OVERALLS AND SITSFESTS ARE THE BEST

https://www.facebook.com/events/159792141331295/

TOSINEEN TAMMILÖYSÄILYT JA BEERPONG-TURNAUS

INFO IN ENGLISH BELOW

MIKÄ: Tosineen tammilöysäilyt, lautapeli-ilta ja beerpong-turnaus
MISSÄ: Opinkivellä
MILLOIN: Keskiviikkona 17.1.2017 klo 18 alkaen
MIKSI: koska kiva nähdä opiskelukavereita rennoissa merkeissä!
MAKSAAKO? 2€

Ho ho ho! Kun kuusikin on jo kaadettu ja lahjat sysätty häkkivarastoihin, voi taas palata kotinurkista Suomen Ateenaan ja tavata muita tosinisteja muuallakin kuin Tonella tai Timessä.

Tervetuloa siis sulattamaan kinkkua, kasvisruokia ja kylmäsavulohta Tosineen perinteikkäisiin tammilöysäilyihin! Paikkana on Opinkivi keskiviikkona 17.1. klo 18:00 eteenpäin. Sisäänpääsy on 2€, varaathan käteistä mukaan.

Luvassa on perinteisiä aktiviteetteja: saunomista, lautapelejä, rentoa oleskelua sekä uutuutena beerpong-turnaus!

Jos haluat osallistua beerpongiin, ilmoita itsesi ja kaverisi (1) mukaan turnaukseen! Mukaan olisi hyvä tuoda omat kaljat, alkoholittomat saavat juomat mukeihin talon puolesta.
Tästä voit kerrata beerpongin säännöt:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Beer_pong

Jos haluat mukaan, laita ehdottomasti tällöin viestiä anniina.e.m.poikonen@student.jyu.fi, nykäise tapahtumasektorin edustajaa hihasta sellaiseen törmätessäsi tai kirjoita halukkuudestasi tämän tapahtuman seinälle. Osallistujia odottavat huikeat palkinnot ja suuri kunnia!

—-

Ho ho ho! Christmas holidays have passed. You may have eaten way too much, gotten crappy presents and slept too much, but no worries!

WHAT: Tosine’s January chill, boardgames and beerpong-tournament
WHERE: Opinkivi
WHEN: Wednesday 17th of January at 18:00->
WHY: it is nice to see fellow students and go to sauna!
DOES IT COST: 2€

Welcome back to lovely Jyväskylä with other Tosinist’s (history students). We have a chill evening at Opinkivi; Sauna, board games and a beerpong-tournament! This will be on Wednesday, 17th of January at 18:00. It costs only 2€ for you to come to the coolest holiday-ending party! So don’t forget to bring cash and yourself with it!

If you want to be part of this awesome beerpong-tournament, inform me and your teammate’s (1) name to the following adress: anniina.e.m.poikonen@student.jyu.fi, or write info below, and we will adress you.

Non-alcohol drinkers’ soft drinks for the game are on the house, in other case you should bring your own beers for the game. Winners will get a prize and much glory! Here are the rules if you need revision: https://en.wikipedia.org/wiki/Beer_pong 

Facebook-tapahtuma / Facebook event

Tosinee, Nefan, Triolin ja Corpuksen toogabileet!

INFO IN ENGLISH BELOW

Kysyntää ainejärjestöjen yhteiselle vapaa-ajan toiminnalle on ollut paljon, ja nyt kysyntään vastataan!

NEFA, Tosine, Trioli, sekä Corpus järjestävät vihdoin yhdessä ne paljon puhutut (ja jokseenkin pahamaineista
nimeä kantavat) toogabileet!
Mikä olisikaan parempi tapa päästä yli joulun jälkeisestä pöhnästä ja turvotuksesta, kuin kehoa ja mieltä virkistävä juhliminen hyvässä seurassa!

Jo nimikin paljastaa, että juhlien teema on antiikinaikainen rietas iloittelu, ja toivottu asuvalinta on tietenkin tooga.
Juhlijat tulevat juopumaan paitsi toistensa seurasta,
myös kunkin ainejärjestön valmistamasta sangriasta.
Tässä on myös oiva tilaisuus niittää mainetta ja kunniaa,
sillä raati tulee arvostelemaan juomat sokkokokeella,
ja parhaan liemen valmistaneet tahot palkitaan!
Pelkkä sangria tuskin kuitenkaan ahnaalle juhlaväelle
riittää, joten muistathan ottaa mukaasi myös omia virvokkeitasi, jottet jäisi kuivin suin!
Pientä purtavaakin voit halutessasi tuoda yhteiseen pöytään.

Missä? Milloin?

Railakkaat bakkanaalit tullaan järjestämään keskiviikkona 10. tammikuuta Opinkivessä klo 18 eteenpäin.
Väkeä tulee olemaan paikalla paljon, joten tiivis tunnelma on taattu! Divaanit joudutaan ikävä kyllä
jättämään kotiin.

You have asked for for student associations’ parties together with other students and now you have it!

NEFA, Tosine, Trioli and Corpus are throwing a notorious toga party! What would be better cure for post-Christmas bloating than a relaxing party in a good company!

The name itself tells that the party theme is ancient and joyful, and the recommended outfit for the party is toga (just find a sheet).

The people there will be drunk on each others’ company, but also by
Sangria each student’s association prepares.
This is a wonderful opportunity to have credit and glory, for the panel will be judging the sangrias eyes blindfolded. Who makes the best sangria, wins!

But not only the sangria will do. Remember to also bring your own refreshments, so your mouth won’t run dry! A little snack will also do.

Where? When?

10th January in Opinkivi from 6pm->
It will be crowded and vibes will be warm! Unfortunately we didn’t get divan couches this time.

Facebook-tapahtuma/Facebook event