Lähde lenkkeilemään kopo-sopojen kanssa!

Ovatko sunnuntait tylsiä? Kaipaisitko juttuseuraa ja raikasta ulkoilmaa? Tiedätkö hyviä lenkkipolkuja, joille kaipaisit kanssaliikkujia? Jos vastasit kyllä, ovat sunnuntaiset Tosineen iltalenkit kuin luotuja sinulle!

Tarkoituksena on lenkkeillä yhdessä toisten tosinistien kanssa sunnuntai-iltaisin rennolla meiningillä. Lenkit etenevät rauhalliseen tahtiin, joten jokainen tosinisti pysyy varmasti matkassa, vaikka kärsisikin esimerksi pienestä sunnuntaikohmelosta 😉 Tule siis mukaan lenkille haukkaamaan happea, jutustelemaan sekä tutustumaan toisten tosinistien kanssa!

MITÄ: Rentoa lenkkeilyä
MISSÄ: Lähtö Historican edestä
MILLOIN: 17.9. klo: 18.00 (jonka jälkeen lenkkeillään joka sunnuntai)
MIKSI: Koska lenkkeily on kivempaa toisten tosinistien kanssa!

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/174464189778765/?acontext=%7B%22ref%22%3A%224%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22370%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Tosineen fuksisauna

Nyt on mahdollisuus tulla saunomaan pakoon syksyn kylmyyttä ja sadetta. Tosine järjestää jäsenilleen saunaillan, jossa on mahdollisuus luonnollisesti saunoa, pitää hauskaa ja jutella kanssatosinistien kanssa. Tarjolla pientä purtavaa, mutta mikäli saunajuoma houkuttaa, ota itse itsellesi suun kostuketta. Ohjelmaakin ehkä luvassa tai sitten ei. Ainakin lautapelejä!

Rahastonhoitajalla ollut hyvä kesäloma sillä tapahtuma on ILMAINEN! Tule siis paikalle, ota itsesi ja kaverisi mukaan ja tulkaa lämmittelemään yhdessä saunan lauteille.

HUOM. Oma pyyhe mukaan ! Ja ei oo pakko saunoa jos ei tahdo

Siis…
MITÄ: Tosine goes saunaperkele aka Tosineen saunailta
MISSÄ: Opinkiven saunalla ylioppilastalolla
MILLOIN: Keskiviikkona 20.9. klo 18 eteenpäin, tule sinä paikalle kun omiin aikatauluihin sopii!
MITÄ MAKSAA: Ei mitään, BEST
MIKSI: Koska sauna on jees ja tosinisit kans

Linkki Facebook-tapahtumaan

TOSINEEN JA NEFAN FUKSIAISET 14.9.

Info in English below!

On taas aika yhdelle syksyn kohokohdista! Tosineen ja Nefan fuksiaiset vuosimallia 2017 järjestetään torstaina 14. syyskuuta klo 17.30 alkaen. Teemana on SUOMISUOSIKIT ja fukseilta odotetaan teeman mukaista pukeutumista. Parhaiten pukeutunut palkitaan, joten pukeutumiseen kannattaa panostaa! Ole sitten muumi tai Kekkonen, sinä päätät! Tapahtuma alkaa C-rakennuksen eli päärakennuksen edestä klo 17.30.

Huom: fuksit tulkaa hyvissä ajoin paikalle! Jatkoille siirrytään Freetimeen klo 22. Jatkot ovat fukseille ilmaiset, muille sisäänpääsy maksaa 2 euroa.

Huom: rastinpitäjien ja ryhmänvetäjien lahjominen syömisillä ja juomisilla tapahtuman aikana on erittäin suotavaa!

Eli siis:

MITÄ: Tosineen ja Nefan fuksiaiset
MISSÄ: lähtö Historicalta ja jatkot Timessä
MILLOIN: 17.30 (ajoissa paikalle!)

IN ENGLISH: ANNUAL FRESHERS’ PARTY

This year organized under the theme ”finnish favorites”, the annual freshers’ party brings together old and new students from both Tosine (history) and Nefa (ethnology). The event is organized by older students for our new arrivals (both Finnish degree students and international exchange students). Participants are expected to dress up according to the theme, the best dresser will be rewarded! Older students show up wearing their student overalls. Participants are split into groups that playfully compete against each other. Groups can earn points by: 1) completing a number of tasks at checkpoints organized by older students, 2) bribing the organizers with drinks (and food) and 3) demonstrating outstanding team spirit.

WHEN: 14th of September, 17:30 ->
WHERE: On the campus, starting in front of Historica
AFTERPARTY: Freetime at 22:00
HOW MUCH: 0e for those taking part in the competition, 2e for those coming only for the afterparty

TOSINEEN VAPPU

30.4 TOSINEEN VAPPUMARSSI
Tosineen jo perinteeksi muodostunut Vappumarssi lähtee Historican edestä Musican puolelta vappuaattona klo 16.30. Marssimme lipun alla Kirkkopuistoon, jossa illan mittaan on JYYn ja JAMKOn järjestämää tapahtumaa, kuten legendaarinen Minna Canthin lakitus. Tosineen lippu helpottaa tosinisteja löytämään toistensa luo täydessä Kirkkopuistossa!

Linkki JYYn ja JAMKON Vapputapahtumaan:
https://www.facebook.com/events/258220751293956/

1.5. VAPPUPIKNIK
Perinteisesti vappupäivänä opiskelijat kerääntyvät Harjulle vappupinkikille. Ota siis omat eväät ja skumpat mukaan ja tule nauttimaan keväisestä säästä haalarit päällä ja ylioppilaslakki päässä. Tosinistit löytyvät taas Tosineen lipun alta!

Harjulla luvassa mm. musiikkia ja muuta vappuhauskaa!

Linkki JYYn Vappupiknikin tapahtumaan:
https://www.facebook.com/events/758409294307598/

TOSINEEN JA LÖÖPIN PUBIBUSSI

Taas on aika kierrellä Jyväskylän seudun parhaimpia (tai pahimpia) pubeja! Tosineen ja Lööpin perinteinen pubibussi starttaa Ylä-Ruthin edestä keskiviikkona 20.4. klo 18 ja ajelee reittiä Huhtasuo-Petäjävesi-Palokka. Palaamme takaisin Ylä-Ruthille klo 22. Vierailtavat paikat ovat Huhtasuon Vemmelsääri, Petäjäveden Kanttari ja Palokan Oluttupa.

Tälle upealle reissulle pääsee mukaan vain seitsemällä eurolla! Lasku maksetaan Tosineen tilille erikseen tulleiden maksuohjeiden mukaan. Myös vierailtavia baareja on kontaktoitu ja toivottavasti saamme opiskelijahintaisia juomia!

Ilmoittautuminen alkaa HUOMENNA 13.4. klo 11 ja päättyy maanantaina 17.4. klo 22. Molemmille ainejärjestöille on omat kiintiönsä, mutta mikäli toisen kiintiö ei täyty paikat jaetaan toiselle ainejärjestölle. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi ja jokaiselle kerrotaan sähköpostissa onko mahtunut mukaan sekä lähetämme maksuohjeet.

Mikäli aiheesta on jotain kysyttävää ottakaa yhteyttä Tosineen tapahtumasektoriin!

Toivottavasti saadaan bussi täyteen!

SIIS:
MITÄ? Tosineen ja Lööpin 10 vee Pubibussi
MILLOIN? Ke 20.4. klo 18-22
MISSÄ? Ylä-Ruthin edestä lähtö ja paluu, sen lisäksi Huhtasuo, Petäjävesi sekä Palokka.
MITÄ MAKSAA? Vain 7e, joka maksetaan maksuohjeiden mukaan
MIKSI? Koska miksi ei, tämä tapahtuma on KULTAA

TOSINEEN RETKIPÄIVÄ 4.5.

Lähde mukaan retkeilemään muiden tosinistien kanssa historiaa huokuvaan Oravivuoreen, joka on osa Unescon maailmaperintöluettelossakin olevaa Struven ketjua. Vaikka kuntosi olisi vapun jälkeen hieman heikohko, on reitti suunniteltu niin, että väsyneimmätkin vappujuhlijat kyllä pysyvät matkassa mukana. Varaudu retkelle kuitenkin asianmukaisin varustein, jotta voit liikkua mukavasti luonnossa ja ehkä jopa selvitä Oravivuoren tornin huipulle. Ohjelmassa on iloista luonnossa liikkumista, makkaranpaistoa ja kahvittelua nuotion ääressä.

Retki kustantaa näillä näkymin vain osan kimppakyytien bensakuluista, minkä jokainen voi säästää vaikka vapun pullopanteista. Auton omistavat osallistujat ilmoittautukaa koposopoille, jotta kyydit saadaan järjestettyä.

HUOM! Osallistujat ilmoittakaa lähdöstänne koposopoille viimeistään 28.4., jotta valmistelut keritään hoitaa.

MITÄ: Tosineen historiaa huokuva retkipäivä Oravivuoreen
MISSÄ: Lähtö klo 14 Tone-huoneelta
MILLOIN: 4.5.2017 klo 14.00 – n. 19.00
MIKSI: Koska jokaisen on hyvä haukata hieman raitista ilmaa ja puhdistautua vapun rientojen jälkeen sekä moikata vielä kavereita ennen kuin tosinistit karkaavat kesälaitumille.

SUMUSUUNNISTUS – FOGIEERING 26.4.

(English description after the Finnish one)

Vappu lähestyy päivä päivältä ja pidot senkun paranee. Tuntuuko että omista fuksiaisista on jo tovi aikaa? Jääkö Amazing Race välistä? Ei hätää, sillä tänä vappuna Radikaali, Abakus, Magna Carta ja Tosine järjestävät yhdessä jo perinteeksi muodostuneen sumunsekaisen rastikilpailun Seminaarinmäen ympäristössä keskiviikkona 26.4.!

Tarkoituksena on kiertää joukkueena kahdeksan rastia, joiden aikana joukkueen on juotava 24 tölkkiä kaljaa, lonkeroa, siideriä, limua tai ihan mitä vain muuta tölkkiin pakattua nestettä. Kerätkää siis 4-6 henkilön tiimi ja keksikää itsellenne repäisevä nimi sekä pukeutukaa keksimänne teeman mukaisesti. Luovuus ja fiilis eivät jää huomiotta kilpailun aikana. Eikä tässä vielä kaikki: paras joukkue palkitaan!

Sumusuunnistuksen eli Sumarin säännöt:

4-6 hengen joukkue, jonka jäsenistä yksi nimetään joukkueen kapteeniksi
Osallistuminen edellyttää joukkueelta 24 tölkkiä omavalintaista juomaa, jotka tulee hankkia omakustanteisesti etukäteen
Laukkujen, reppujen, kassien yms. tuominen rastiradalle on kiellettyä (jätetään Opinkivelle ennen kisan alkua). Joukkueen on siis keksittävä kuinka tölkit saa parhaiten kulkemaan rastiradalla mukana
Tölkkien on oltava palautuskunnossa maaliin saapuessa
Rastien suorituksen ja kekseliäisyyden perusteella palkitaan!

Ilmoittautumisohjeet:

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 10.4. klo 12.00. Joukkueen kapteeni ilmoittaa joukkueensa seuraavan linkin kautta: https://goo.gl/forms/lGNTfHh6JbJWN4qH2 Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 21.4. 22:00. Saatte vahvistuksen ilmoittautumisestanne joukkueen kapteenin sähköpostiin. Mukaan mahtuu 16 nopeinta joukkuetta, joten ala koota joukkuettasi nopeasti!

Joukkueiden lähdöt ovat porrastetusti 16:30 alkaen. Rankan ja sumuisen kisan jälkeen illanvietto jatkuu Opinkiven saunalla löylyjen merkeissä. Mikä loistava tapa saada uusia tuttuja omasta ja muiden ainejärjestöistä! Tapahtumalla on myös yhteiset jatkot yökerho Brassa klo 22 alkaen, siirtykäämme sinne siis vapaaseen tahtiin yön pimentyessä.

Jos osa ohjeista jäi vielä sumun peittoon, kysellä saa lisää allekirjoittaneelta! (aku.m.t.lampinen@student.jyu.fi)

Tapahtuma vielä tiivistettynä:

MITÄ: Sumari!
MISSÄ: Seminaarinmäen ympäristössä (lähtö Opinkiveltä), jatkot Brassa
MILLOIN: Keskiviikkona 26.4. klo 16:30 alkaen
MITÄ MAKSAA? No ei sitten mitään! Paitsi ne teidän joukkueen juomat ^^

Kisaa jo odotellen,
Radikaali, Magna Carta, Abakus ja Tosine

IN ENGLISH:

Hello, you who are keenly waiting for the 1st of May!

As May Day is getting closer, the parties are getting better and better… Alas, does it feel like your freshmen party was an eternity ago? Will you miss Amazing Race this year? Fear not, as Radikaali, Abakus, Magna Carta and Tosine will offer a solution to all your problems by joining their forces in organising a foggy checkpoint race! The race will be held in the vicinity of Seminaarinmäki on Wednesday 26th of April.

The idea of the event is to tour its eight checkpoints in teams. During the touring, each team should finish 24 cans of their preferred beverage(s): beer, long drink, cider, soda, or whatever floats their boat (as long as it’s in a can)! So, form a team of four to six people, figure out a funky team name and dress according to a theme of your choice! Creativity and good vibes will most certainly not be ignored during the race. But wait, there is more: the best team will win some sweet, sweet prizes!

The rules of the Fog orienteering a.k.a. Fogieering™

You must have a team of four to six people, one of whom will be named the team captain.
In order to participate, your team is required to purchase 24 cans of beverages of the team’s own choosing BEFORE the event starts.
Bringing bags, backpacks, purses etc. to the checkpoints is forbidden. Bags and other such items should be left at Opinkivi before the race begins. Thus, the teams will need to figure out how to carry the cans during the race.
The cans must be in suitable condition for bottle recycling at the finish line.
You will be evaluated according to your execution of the checkpoint tasks and your creativity!

Instructions for registration

The registration for the event starts on Monday 10th of April at noon. The team captain signs up the team through the following link: https://goo.gl/forms/lGNTfHh6JbJWN4qH2. The registration ends on Friday 21st of April at 10 pm. Your team captain will receive a confirmation of your registration by email. There is room for 16 teams only, so start gathering your team as quickly as possible!

The teams will start at graded times starting from 4.30 pm. After the intense and foggy race, the night will continue in the warm embrace of the Opinkivi sauna. All in all, what an excellent way to get to know new people from both your organisation and the other ones! There will also be a joint after party at Bra from 10 pm onwards, so you can move over there when you like as the night proceeds.

If some of the instructions still feel slightly foggy, you can ask for more information from yours truly! (aku.m.t.lampinen@student.jyu.fi)

TL;DR:

WHAT: The Fog Orienteering a.k.a. a checkpoint race in various stages of fogginess!
WHERE: In the vicinity of Seminaarinmäki: starting point at Opinkivi, afterparty at Bra
WHEN: On Wednesday 26th of April, from 4.30 pm onwards
HOW MUCH: Nothing whatsoever! Except for the drinks of your team ^^

TOSINEEN JA NEFAN KEVÄISET HAALARIBILEET

Alkaako jo loska ja märkä ärsyttämään? Onko vappuun vielä liian pitkä aika? Painaako deadlinet ja tekisi mieli päästä tuulettumaan? NYT SIIHEN ON RATKAISU!

Tule torstaina 30.3. Freetimeen hävittämään mahdollinen kevätketutus kahden ihanan ainejärjestön yhteisissä haalaribileissä!

Tosine ja Nefa ovat yhdistäneet voimansa ja huikea ilta on varmasti tulossa! Luvassa on mainiota ohjelmaa ja esimerkiksi tosinistit pääsevät mahdollisesti näyttämään päivällä oppimansa Timen tangolla!

Kaiva siis haalarisi kaapista, ompele merkit kuntoon ja lähde ulkoiluttamaan ihanuuksia Freetimeen ja ota myös kaverit mukaan! Sisäänpääsy maksaa vain 2e+ narikka ja juomat ovat tunnetusti edulliset kuin mikä!

Terkuin Tosineen ja Nefan tapahtumaporukat!

SIIS:
MITÄ? Tosineen ja Nefan keväiset haalaribileet
MISSÄ? Anniskeluravintola Freetime, Kauppakadulla
MITÄ PÄÄLLE? Haalarit, best!
MITÄ MAKSAA? Vain 2 € +narikka
MIKSI? Koska aina on hyvä syy bailata!

Työelämäpäivä 21.3.2017

Lähestyykö valmistuminen? Stressaako tulevaisuus? Mietityttääkö työllistyminen? Mitä tehdä, jos jää ilman kesätyöpaikkaa?

Näihin kysymyksiin voit saada vastauksia työelämäpäivässä tiistaina 21.3. klo 16 – 18 Historican H306:ssa. Työelämäpäivässä käsitellään muun muassa aikaisemmin historian ja etnologian laitokselta valmistuneiden sijoittumista työelämään. Tapahtumassa on osuudet laitoksen henkilökunnalta, SPECIAlta sekä Tosineen koulutus- ja sosiaalipoliittisilta vastaavilta. Tapahtumassa saat myös kattavan paketin kesäopinnoista sekä kesän toimeentulon mahdollisuuksista.

Tapahtumassa on myös kahvitarjoilu.

Tervetuloa kaikille Tosineen rentoon ja informatiiviseen työelämäpäivään!

TOSINE RY:N KEVÄTKOKOUS 22.2.2017

Tosineen kevätkokous järjestetään ensi viikon keskiviikkona, 22.2.2017 klo 19 alkaen Kortepohjassa, vapaa-aikatila Lillukassa. Kokouksessa ovat äänioikeutettuja kaikki yhdistyksen jäsenet. Kokouksen jälkeen on luvassa naposteltavaa ja virkokkeita. Kokouksen jälkeen paikalle saapuneilta veloitetaan 2€ sisäänpääsymaksua, mutta kokoukseen osallistujille tapahtuma on maksuton.

Kokouksessa käydään läpi Tosineen vuoden 2016 hallituksen vuosikertomus (eli toimintakertomus), jossa hallitus kertoo viime vuoden toiminnasta, ja tilinpäätös, josta puolestaan selviää yhdistyksen taloudellinen tulos. Kokouksessa käydään läpi toiminnantarkastajien kommentit ja tehdään päätös siitä, annetaanko vuoden 2016 hallitukselle vastuuvapaus viime vuoden hallituskaudesta.

(Sähköpostiin lähetetystä kutsusta voit tarkastaa liitteenä olevat dokumentit sekä kokouksen esityslistan. Tutustukaahan näihin, jotta osaatte sitten kokouksessa kysellä mikäli dokumenteissa on jotain epäselvää!)

Tervetuloa!