Opiskelemaan historiaa Jyväskylään?

Historian opiskelu antaa valmiudet tehokkaaseen tiedon löytämiseen, käsittelyyn ja analysoimiseen, sekä löydösten raportointiin. Argumentointi, kriittinen ajattelu ja monipuoliset kirjoittajantaidot kuuluvat keskeisiin opittaviin taitoihin. Näistä taidoista on hyötyä lähes millä alalla tahansa.

(lainaus täältä)

Haluaisitko sinä opiskelemaan historiaa Jyväskylän yliopistoon? Kevään yhteishaku on käynnissä ja jatkuu vielä vajaat kaksi viikkoa 1.4.2014 asti, hae siis nyt!

Mistä aloitan hakemisen? Mistä saan tiedon hakuajoista tai pisterajoista? Ovatko yliopiston nettisivut mielestäsi monimutkaiset ja tiedon etsiminen on vaikeaa? Ainakin allekirjoittaneelle nuo yliopiston nettisivut aiheuttivat harmaita hiuksia, kun yritti metsästää tietoa pääsykokeista ja valintamenettelyistä. Tässäpä on pähkinänkuoreen koottuna hyödyllistä tietoa sinulle hakija!

Kuinka sitten haen? Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.yliopistohaku.fi/yshjHakija/

Mistä saan tietoa hakemisesta, pääsykokeista ja pisterajoista? Tutustu Jyväskylän yliopiston Hae opiskelemaan-sivuihin, sieltä löydät paljon hyödyllistä tietoa hakemisesta.

Mistä saan lisätietoa historian oppiaineesta? Lisää tietoa historiasta oppiaineena saat näiltä sivuilta

 

Historian pääsykoe on muuttunut, minkälainen tämä uusi valintamenettely on? Jyväskylän yliopiston historian oppiaine luopui perinteisistä pääsykokeista ja tänä vuonna käytössä on ensimmäistä kertaa uusi valintamenettely. Valintakokeeseen kutsutaan noin 100 hakijaa ylioppilastodistuksesta saatavien taustapisteiden perusteella, taustapisteitä on mahdollista saada maksimissaan 63 pistettä. Lopullinen valinta tapahtuu valintahaastattelun perusteella josta on mahdollista saada maksimissaan 30 pistettä. Valintahaastattelut järjestetään 2.-3.6.2014 ja tarkemmat tiedot ajoista ja paikoista löytyvät kutsukirjeestä.

Tarvitsen lisäaikaa tai apuvälineitä kokeeseen, mitä teen? Muista hakea mahdollisia erityisjärjestelyitä viimeistään 1.4.2014 mennessä, lisätietoja löydät osoitteesta www.jyu.fi/hae/erityisjarjestely

Milloin saan valintakokeen tulokset? Tulokset ilmoitetaan hakijoille 15.7.2014 mennessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *