Onnittelut uusille opiskelijoille!

Tosine ry onnittelee kaikkia tänä syksynä Jyväskylässä historian opintonsa aloittavia!

Uusien opiskelijoiden lukukausi alkaa tiistaina 29.8.2017 päärakennuksen juhlasalissa C1 (Seminaarinmäen C-rakennus). Tarkempaa tietoa ensimmäisen viikon aikataulusta voi käydä vilkaisemassa humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan nettisivuilta.

Uusien opiskelijoiden kannattaa myös tutustua Tosineen nettisivujen ”Uudelle opiskelijalle” -osioon, joka on varta vasten koottu historian fukseja varten. Erittäin suositeltavaa on myös tutustua tiedekunnan sivuilta löytyvään infopakettiin sekä opintojaan aloittelevan ohjeisiin. 

Mahtavaa loppukesää kaikille!

Hyvää kesää!

Tosine ry on hiljalleen laskeutunut kesän viettoon. 7.-8. kesäkuuta järjestetään tulevien opiskelijoiden valintahaastattelut, jolloin hakijat ovat tervetulleita piipahtamaan Tone-huoneella kahvittelun merkeissä. Samalla on myös mahdollisuus tavata vanhempia tosinisteja!

Uusien opiskelijoiden kannattaa myös tutustua nettisivujen uusille opiskelijoille koottuun osioon, jossa on paljon tietoa historian opiskelusta Jyväskylän yliopistossa.

Myös Tosineen kalenteria on päivitetty jo syksyn tapahtumien osalta. Nettisivuja ja kalenteria pyritään myös pitämään kesän ajan ajantasalla.

Hyvää kesää kaikille!

Tosine-lehden päätoimittajan haku

On taas aika valita uusi Tosine-lehden päätoimittaja!
Päätoimittajaksi kelpaa kuka tahansa Tosine ry:n jäsen. Hakeminen tapahtuu vapaamuotoisella hakemuksella (joka sisältää kuitenkin lyhyen esittelyn, vastauksen kysymykseen ”Miksi juuri minut pitäisi valita Tosine-lehden päätoimittajaksi?” ja kokemus lehden tekemisestä sekä tietotekniset taidot). Hakemus palautetaan puheenjohtajan sähköpostiin: juha.a.narhi@student.jyu.fi. Hallitus käsittelee hakemukset ja haastattelee hakijat tarvittaessa.
Deadline hakemuksille on sunnuntaina 5.2.2017 klo 23.59.
Lisätietoja saatavilla puheenjohtajalta.

Tenttiarkistoa on päivitetty!

Tosineen nettisivuilta löytyvää tenttiarkistoa on päivitetty ajantasalle nykyisen opetussuunnitelman mukaiseksi. Tenttikysymyksiä on kuitenkin tällä hetkellä melko vähän nähtävillä, joten jos juuri sinulla sattuu olemaan muistissa tenttikysymyksiä, voit jakaa ne nyt kaikille tosinisteille! Kysymyksiä kaivataan niin perusopinnoista, aineopinnoista kuin myös syventävistä opinnoista.

Kysymyksiä voi lähettää tiedottajan sähköpostiin, tai sitten uutuutena tenttiarkiston sivulta löytyvän lomakkeen kautta! Ilmoitathan kysymystä jättäessäsi kurssikoodin ja mistä kirjasta tenttikysymys on (mikäli tentin kysymykset on jaoteltu kirjoittan).

Tenttiarkisto

POIKKITIETEELLISET KEVÄTKAUDEN AVAJAISET 18.1.2017

Nyt on sen aika… nimittäin aika juhlia kevättä ja uutta lukukautta! Suuntaa vipattavat tanssijalkasi ja kuiva kurkkusi keskiviikkona 18.1. kohti Club Escapen tanssilattioita muiden opiskelijatovereidesi tavoin. Ynnä, Tosine, Fokus ja Stimulus toivottavat kaikki opiskelijat mukaan juhlimaan yön pikkutunneille asti. Keväällä luonto herää eloon ja niin heräävät opiskelijatkin. Kaiva siis kaappiesi kätköistä villeimmät kuteesi, sillä tämän illan teemana on Peto on irti!! Raurghrrrr!!!

Its time to kickstart the spring semester and wear your overalls again! Ynnä, Tosine, Fokus and Stimulus welcome you to the first party of the semester at Club Escape! Unleash your inner beast because tonight´s theme is RELEASE THE BEAST = PETO ON IRTI!!

MITÄ? Kevätlukukauden Avajaiset 2017
MISSÄ? Club Escape, Kauppakatu 32, 40100 Jyväskylä
MILLOIN? Keskiviikkona 18.1.2017 klo 22:00
MITÄ PÄÄLLE? Haalarit + päästä petosi irti 😉
MITÄ MAKSAA? 6€ (3€ sisäänpääsy, 3€ narikka)
MIKSI? Haalareita ei kuulu pölyttää kaapissa!

WHAT? Kickstart of the spring semester 2017
WHERE? Club Escape, Kauppakatu 32, 40100 Jyväskylä
WHEN? Wednesday 18.1.2017 22:00
WHAT TO WEAR? Overalls + unleash your beast 😉
WHAT IT COSTS? 6€ (3€ entrance, 3€ cloakroom)
WHY? Come dance your Christmas chocolates off!

Tosineen tammilöysäilyt 25.1.2017

Tule jakamaan lomatraumasi ja lämmittelemään pakkasen keskellä saunaan jo perinteeksi muodostuneissa Tosineen Tammilöysäilyissä! Luvassa kanssatosinistien seuraa, pientä syötävää, mahdollisesti ohjelmaa sekä lautapelejä! Jos sinulla on peli, jossa haluat ehdottomasti lyödä muut tosinistit, tuo se mukanasi ja näytä kyntesi! Myös Tone- huoneen pelit ovat pelattavissa ja tuodaan paikalle 🙂

Sauna on lämmin monta tuntia illan aikana ja oma pyyhe ja saunakaljat mukaan mikäli maistuu!
Koko tapahtuma kustantaa vain 3€, joten saapukaa kaikki sankoin joukoin paikalle! Maksu maksetaan tapahtumassa paikan päällä.
Tervetuloa kaikille!

Siis…
MISSÄ: Opinkiven saunalla
MILLOIN: ke 25.1.2016 klo 18.00 eteenpäin
MITÄ MAKSAA: Vain 3€
MIKSI: Koska tosinisteja on ihana nähdä loman jälkeen ja saunominen ja pelaaminen on kivaa!

IN ENGLISH

Join us to share your holiday-season traumas and warm up in sauna in the middle of freezing Finland to the traditional Tosine’s january chill-out! There will be the pleasure of your colleague’s great company, some snacks, shows and board games! If you have one, please bring it with you when you come and beat other history students’ asses! Also Tone-room’s games are playable and will be brought along 🙂

Sauna will be warm for many hours during the evening and please, bring your own towels and beers with you!

All of this for 3€ so everyone join with us! Warm welcome everyone!

So…
WHERE: Sauna Opinkivi (google it)
WHEN: tuesday 25th of January 2016 from 6pm till dawn
WHAT DOES IT COST: Only 3€, paid at the door
BUT WHY?: Because we’ve missed you and wish to see you after the holidays!

Tosine pelaa MÖLKKYÄ!

Heinäkuun yleinen tenttipäivä lähestyy ja tietäen tosinistien himokkaan opiskeluinnon tämä ihana kaupunki täyttyy kesän keskellä näistä hurmaavista nuorista ja kauniista ihmisistä.

Siispä la 2.7.2016 pelataan yhdessä MÖLKKYÄ Kirkkopuistossa klo 17 eteenpäin! Tule paikalle yksin tai kaverin kanssa vaihtamaan kesäkuulumisia opiskelukavereiden kanssa ja näyttämään omat taitosi tässä erittäin vakavamielisessä pelissä!

Mölkyn ohessa ja sen jälkeen on mahdollisuus omakustanteisesti nauttia virvokkeita joko Kirkkopuistossa tai pelien jälkeen allekirjoittaneen ja tapahtumatiimin edustajan yhteisessä uudessa Tosine-luolassa Kauppakadulla!

Mikäli sää ei meitä salli varasuunnitelmana voidaan tulla pelaamaan edellä mainittuun luolaan lautapeleja ja nauttia toistemme seurasta!

Tervetuloa arvon ystävät, olisi tosi mukava nähdä kaikkia jotka ovat lähettyvillä!