TOSINEEN IKITIE-LEFFAILTA

Vihdoin päivä ja aika ovat varmistuneet Tosineen elokuvaillalle! Paina Facebook-tapahtumassa ”osallistun” -painiketta ja varmista paikkasi tämän syksyn tunnerikkaimpaan iltaan. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 27.10. mennessä! [Mikäli et ole Facebookissa, voit ilmoittautua myös sähköpostitse kulttuuri- ja ekskursiovastaava Venla Räsäselle] Ilmoittautumisaikaa on tämän viikon perjantai-iltaan asti. Elokuvan loputtua, (jos vielä jaksamista ja innokkuutta löytyy), jatkamme porukalla istumaan iltaa ja jakamaan tuntemuksia ja ajatuksia vasta nähdystä elokuvasta yläkaupungille. Alla vielä elokuvan synopsis:

”Vapaus on taivaan ja helvetin tuolla puolen

Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle.

Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.

Hän näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi.

IKITIE on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva, AJ Annilan ohjaama ja Ilkka Matilan tuottama elokuva vaietusta historiasta. Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden 2017 ohjelmaa.

Kieli: suomi, englanti, venäjä / Tekstitys: ruotsi; lisäksi suomi kun puhutaan muuta kieltä kuin suomea.”

http://www.finnkino.fi/Event/302258/?dt=31.10.2017

Elikkäs:
Mitä: Ikitie-elokuva muitten tosinistien seurassa.
Missä: Finnkinon elokuvateatteri Jyväskeskuksessa
Milloin: Kokoontuminen klo 20:00 Jyväskeskuksen keskikerroksessa, finnkinon pisteellä (elokuva alkaa klo 20:30).
Mitä maksaa: 5-6€ (Lopullinen hinta muotoutuu osallistujamäärän varmistuessa.)

 

Linkki Facebook-tapahtumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *