Tervetuloa Tosineen uudistuneille nettisivuille!

Hei uusi tai vanha opiskelija! Syksy on lähtenyt käyntiin ja puhaltaa uusia tuulia myös rakkaan ainejärjestömme nettisivuille. Päivitykset ovat tällä hetkellä (1.9.2020) vielä hieman vaiheessa, pahoittelen sekasortoa.

Kauan kaivattuna uutuutena on tapahtumakalenteri, jonka löydät täältä! Kalenterista löydät kaikki Tosineen tulevat tapahtumat ja linkit tapahtumailmottautumisiin.

Kiitos kun käytät nettisivuja! Tähän vielä kauden 2020 puheenjohtajan tervehdys uusille opiskelijoille sekä COVID-19 tiedote.

Hiiohoi ja halojata päivää,

Tahdon onnitella joka ikistä teistä opiskelupaikasta ja toivottaa tervetulleeksi Jyväskylään! Fuksisyksy tuo monille vanhoille opiskelijoille kultaisia muistoja mieleen ja syystä – kaikki oli niin uutta ja jännittävää. Muistelen edelleenkin omaa fuksisyksyä lämmöllä ja etenkin sitä innostuksen tunnetta, kun matkasin ensimmäiseen tapaamiseen uusien vuosikurssilaisten kanssa. Ah, ne viilenevät syysillat kirkkopuiston sametin pehmeällä nurmikolla. Meillä kaikilla oli alkavista opinnoista infernaalinen kuumotus, kun tuntui että ei tiedetty mistään mitään. Kuten teilläkin, minulla oli apuna aivan mahtavat tutorit ja loistava Historian ja etnologian laitoksen henkilökunta. Ottakaa siis neuvostani vaarin ja relatkaa, olette erinomaisissa käsissä.

Fuksisyksy voi myös olla joillekin teistä se tarpeellinen uusi tuulahdus elämässä. Tänä aikana tulet tutustumaan lukuisiin uusiin ihmisiin ja koet paljon uutta. Menoa ja meininkiä on tarjolla ainejärjestömme puolesta useita kertoja kuukaudessa ja suosittelenkin tulemaan rohkeasti tapahtumiin jo heti alusta alkaen. Rohkenen väittää, että rakkaalla ainejärjestöllämme, Tosine ry:llä, on tarjolla jokaiselle jäsenelle jotakin mieluista. Tykkäätkö juhlia? Tosine järkkää usein sitsejä, saunailtoja ja muita kemuja, jossa menojalkaa vipattavalla on mahdollisuus bailata yöhön asti. Tykkäätkö vähän rauhallisemmasta menosta? Suositut lautapeli-illat voisi olla juuri sinulle. Kiinnostaako urheilu? No, hippulat vinkuen ainejärjestön viikottaisille liikuntavuoroille! Tämän lisäksi järjestämme dokkari-iltoja, Discord-etätapahtumia ja vaikka mitä muuta!

Fuksisyksy on kerrassaan ainutlaatuinen, joten älkää pelätkö vaan ottakaa hyppy tyhjyyteen™ ja ottakaa täysi ilo irti mahdollisesti elämänne parhaasta vuodesta!

Dominic Saari
Tosine ry:n puheenjohtaja

Koronan toinen aalto tulee, mitä tekee Tosine ry?

Olen kuullut paljon kysymyksiä ja pohdintaa Tosineen syksyn tapahtumien kohtalosta näin koronan toisen aallon aattona. Ainejärjestötoimijat ovat joutuneet tasapainottelemaan ohuella nuoralla tapahtumien suhteen. Toisaalta on harkittava turvallisuutta, mutta tapahtumien tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Ne ovat opiskelijoiden mielenterveydelle ja jaksamiselle äärimmäisen tärkeitä. Tosine ry siis, seuraten viranomaisten ohjeita, pyrkii syksyllä järjestämään tapahtumia, mutta vastuullisesti. Käytössä tulee olemaan eräänlainen hybridimalli, jossa ainejärjestö järjestää tapahtumia sekä etänä että läsnä, jotta myös kontaktia välttävät pääsevät vaihtamaan kuulumisia muiden tosinistien kanssa.

Monia ikonisia tapahtumaformaatteja on jouduttu Tosine ry:n hallituksen toimesta punnitsemaan ja laittamaan väliaikaisesti jäihin. Tilanne elää ja näistä tiedotetaan tilanteen selkeytyessä.

Tosine ry:n hallitus seuraa tarkasti Suomen viranomaisten sekä Jyväskylän Yliopiston että Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunnan ohjeita. Täten ohjelmien ja tapahtumien suhteen voi tulla rajujakin muutoksia pitkin syksyä. Pyydämme jäsenistöltä tähän ymmärrystä ja kärsivällisyyttä.

Tosine ry:n tapahtumien koronaohjeistus:
– Ethän saavu tapahtumiin, jos sinulla on hengitystieoireita tai olet altistunut koronavirukselle.
– Tapahtumissa muista pitää huoli käsihygieniasta käsien pesun ja käsidesin avulla. Oma käsidesi on hyvä ottaa mukaan, mutta Tosine myös tarjoaa käsidesiä paikan päällä sitä tarvitseville.
– Pidä muihin osallistujiin turvaväli aina kun se vain on mahdollista. Älä kättele tai halaa muita.
– Yski ja aivasta aina kyynärpäähän tai paperiin, älä käteen.
– Koronatilanne voi elää hyvinkin nopeasti, joten seuraathan viestintäämme (ig, facebook, sähköpostilista).
– Muistathan kunnioittaa muiden rajoja tässä(kin) tilanteessa.
– Tapahtumaan on ilmoittauduttava etukäteen mahdollisten tartuntaketjujen selvittämiseksi ja väkimäärän kontrolloimiseksi.

Ainejärjestötila Tonen ja kaikkien yliopiston tilojen kapasiteetteja on tiputettu merkittävästi. Esimerkiksi Tonella saa nyt olla yliopiston päätöksellä vain 6 ihmistä kerrallaan. Yliopiston tiloissa saa järjestä maksimissaan 50 hlön tapahtumia ja tämä tulee olemaan nyt ainakin toistaiseksi Tosineen tapahtumien maksimi osallistujamäärä. Opetuksen suhteen suosittelen seuraamaan yliopiston tiedotusta, pääosin kaikki tapahtuu etänä.

Hyödyllisiä linkkejä:

https://discord.gg/mnxwxYY

https://www.jyu.fi/fi/opiskelijalle/hyvinvointi/koronavirusohjeistus/koronaepidemian-vaikutukset-ja-toimintaa-ohjaavat-periaatteet-jyvaskylan-yliopistossa-20-8-2020-alkaen-1/koronaepidemian-vaikutukset-ja-toimintaa-ohjaavat-periaatteet-jyvaskylan-yliopistossa-20-8-2020-alkaen

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *